Tintenfass DM-pentue s. 29.1.2020

1 uros ja 1 narttu

isä:
TINTENFASS XEROX "Sape"

(JK1 BH TF Quebec - FI KVA JK3 IFH2 BH Rissies Quick Lady)
JK3 BH
s. 26.2.2015
Lonkat: B-A
Kyynärät: 0-0

Silmät: ok
LT +159 laukausvarma

Sapen omistaa Matti Kokkoniemi. Sapen kanssa harrastetaan metsäjälkeä ja sillä on sieltä saavutuksena yksi PAJÄ3 1-tulos. Sapella on erinomaiset jäljestysominaisuudet ja se on erittäin työhaluinen ja aktiivinen koira. Se on palkattavissa sekä ruualla, että pallolla/patukalla. Sapea on myös leikitetty suojelumaalimiehen kanssa muutamia kertoja ja näyttäisi, että sillä olisi ominaisuuksia myös siihen lajiin. Sape on luonteeltaan erittäin tasapainoinen ja avoin. Sape ei ole myöskään mikään remmirähjä, se tulee toimeen myös fiksujen urosten kanssa. Sape on ulkonäöltään erittäin hyvä. Se on suht pienikokoinen, mutta rungoltaan vankka. Sillä on erinomainen vahva, musta turkki päästä varpaisiin.

Sape tulee yhdestä parhaista pentueistani. Usealla Sapen sisaruksella harrastetaan palveluskoiralajeja ja niillä on saavutettu korkeita tuloksia useissa lajeissa. Mukana on sekä konkariohjaajia, että lähes vasta-alkajia. Pentue on kokonaisuudessaan erittäin tasainen, terve ja omien mittarieni mukaan erityisen hyväluonteinen.emä:
TINTENFASS WALKER HV'S DOTTER "Hilla"
(S BCH IPO3 BH Klasan's Hoffa - IPO3 IFH2 BH AD Korennon Venny)

JK3 BH
s. 12.3.2014
lonkat B-B
kyynärät 0-0
silmät ok

Hillan omistaa Johanna Kantojärvi. Hillan kanssa harrastetaan nykyisin metsäjälkeä ja sillä on sieltä saavutuksena JK3 koulutustunnus riisenien mestaruuskisoista 2019. Hilla sijoittui siellä kolmanneksi , ollen yksi kolmoisvoittoon osallistuneista TF-koirista. Hillan edelle toiseksi meni Sapen sisko Weho ja voittaja oli Hillan oma sisko Fanny. Hillalla ja itse asiassa koko sen sisarusparvella on erinomaiset jäljestysominaisuudet . Hilla on erittäin työhaluinen ja aktiivinen koira. Se on palkattavissa sekä ruualla, että pallolla/patukalla. Ensimmäisenä lajina Hillan kanssa harrastettiin suojelua. Hilla oli lajiin hyvinkin sopiva, mutta harrastus kariutui parin vuoden iässä maalimiehen lopetettua koirahommat. Hilla on luonteeltaan erittäin tasapainoinen ja avoin. Se on pieni ja erittäin nopea :-) Hilla sopeutuu erinomaisesti uusiin tilanteisiin, on koirasosiaalinen. Hillaa käytetään myös lastensuojelutyössä omistajansa ohjauksessa. Hilla on työssään erittäin luotettava ja pidetty. Ulkonäöltään Hilla on ihan ok. Se on hyvin pieni ja sillä on hiukan liian hento luusto. Pää on hiukan pieni ja sillä on valloittavat rusettikorvat :-)Turkki on selästä erittäin hyvä, mutta jaloissa ja päässä karva on hiukan harmahtavaa.

Hilla tulee erittäin isosta 14 pennun katraasta. Pentueesta yli puolet on harrastuskäytössä ja niillä kilpaillaan korkeallakin tasolla sekä suojelussa, erikoisjäljellä, että ns. perinteisissä kansallisissa lajeissa. Mukana on sekä konkariohjaajia, että lähes vasta-alkajia.

Yhdistelmä tarkoitus on saada säilytettyä 20 vuotta kasvatustyötäni. Nykyinen oma koiraharrastukseni painottuminen pelkästään käyttöpuolelle ja erityisesti suojeluun, on muuttanut myös kasvatukseni suuntaa ja siihen käyttämieni koirien tyyppiä ja taustoja. Sapen puolelta löytyy vielä kantanarttuni Gloris Diversion ja sen myötä myös näyttelylinjan koiria. Nämä koirat ovat minulle tuttuja erittäin pitkältä ajalta. Tässä pentueessa yhdistyy vahva vanha historia ja tieto uudempaan, enemmän käyttöpuolelle suuntautuvaan koiratyyppiin. Pentueessa yhdistyy myös kaksi pentuettani, joissa molemmissa on erittäin paljon käyttötuloksia eri lajeissa ja sekä konkareilla, että uusilla harrastajilla. Se kertoo ainakin minulle, että koirat ovat sopivan helppoja kouluttaa ja omaavat hyvän moottorin työskentelyyn. Toivottavasti pennuista tulee terveitä ja "tervepäisiä", työhaluisia riiseneitä, jotka sopisivat omistajilleen harrastuskoiriksi. Jos kaikki menee upeasti, saattaa niistä jompikumpi tai jopa molemmat olla jatkamassa TF-koirien jalostusta tulevaisuudessa. Molemmilla pennuilla on jo oma harrastava koti.