Tintenfass H-pentue syntyi 31.1.2022

(kaikilla pennulla on jo koti)

isä: TINTENFASS PER HR'S SON "Jamppa"

(S BCH IPO3 BH Klasans Hoffa - IPO3 FH1 HK1 JK1 BH AD JLL1  Ruth von Elberfeld)

s. 16.11.2011

Lonkat A-A

Kyynärät 0-0

Silmät ok

IPO3, IFH2, BH

Näyttelystä EH

emä: TINTENFASS TYPHOON TV'S DOTTER "Sisu"
(S BCH IPO3 BH Tazz con Todos los Santos - IPO3 IFH2 BH AD JLL2 Korennon Venny)

s. 31.1.2018

lonkat A-A

kyynärät 0-0

Selkä LTV0 VA0 SP0

silmät ok

AD

Jamppa on oma kasvattini, 10 vuotias herrasmies. Jamppa on suurehko uros, jolla on erinomainen työhalu. Jampan kanssa on harrastettu päälajina suojelua/IPOa ja vanhoilla päivillä on siirrytty peltojäljelle eli FH:hon. Jamppa kilpaili IPO:ssa 3-luokassa useita kilpailuja, mm. 3 kertaa riisenien ISPU MM-kisoissa ja kerran SM-kisoissa. Peltojäljellä Jamppa kilpailee 2-luokassa ja osallistui 2021 ISPUun siinä lajissa. Jamppa on erittäin hyväntuulinen hönö :-) Jampalla on hyvä ote ja tasapainoiset saalis ja puolustusalueet. Eniten työtä suojeluosassa on teettänyt hallinta ;-) Se sopisi suojelun lisäksi hyvin mihin tahansa harrastukseen. Intoa ja vimmaa riittää kaikkeen puuhaamiseen. Ulkonäöltään Jamppa on ok. Se ei kuitenkaan sovellu intohimoiseen näyttelyharrastukseen ;-) Jamppa asuu kolmen uroksen laumassa ja tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Se on myös avoin ja ystävällinen ihmisille. Jampan omistaa Raija Kammonen.

Sisu on meidän oma harrastuskoiramme. Sen ohjaajana toimii Mia. Sisulla harrastetaan päälajina erikoisjälkeä ja toisena lajina suojelua. Sisu on iloinen ja touhukas, vilkas riiseni. Sisulla on erinomaiset jäljestysominaisuudet, se on palkittavissa sekä ruualla, että saalispalkalla. Sisu on luonteeltaan normaalirohkea, mutta super-suojelukoiraksi, sillä saisi olla hiukan enemmän halua haastaa maalimiestä. Puruote on syvä ja rauhallinen. Sisu sopii hyvin myös kansallisiin lajeihin kuten metsäjälki, haku jne. Arjessa Sisu on näkyvä ja kaikessa mukana. Se on koiralaumassa aika kiihtyvä ja hyvin kilpailuhaluinen 😊 Sen kanssa on helppo liikkua missä tahansa ja se on ihmis- ja koirasosiaalinen. Perusterveydeltään Sisu on erinomainen. Rakenteeltaan Sisu on suht korkea, mutta kevyt, sporttinen ja ketterä. Sisulla on aivan erinomainen turkki, todella karkea ja musta. Se on erittäin helppohoitoinen.

Tässä pentueessa yhdistetään koirat jotka polveutuvat meidän ensimmäisistä suojelu/IPO-koirista. Jamppa on ensimmäisestä käyttölinjaisesta pentueestani. Sen emä oli oma kilpakoirani ja elämäni hienoin koira Ruuti. Jampan pentueessa on ollut useita suojeluun sopivia koiria ja niistä kolme kilpaili IPO3:ssa ja osallistuivat ISPU-MM kisoihin tehden hyviä tuloksia. Näiden lisäksi pentueessa on erinomaisia kansallisten lajien koiria. Sisun emä on taas Mian ensimmäinen suojelu/IPO-koira Venny. Venny oli erinomainen harrastuskoira ihan mihin tahansa lajiin. Se on rohkea, avoin ja todella työhaluinen. Sillä olisi suojelukoiraksi saanut olla parempi puruote. Nykyisin Venny elellee eläkekoirana ja puuhastelee peltojäljen parissa mielenvirkistykseksi. Ikää sillä on jo 11,5v mutta vauhti on edelleen tallella. Sekä Jampan, että Sisun isät olivat erinomaisia suojelukoiria. Molemmat osallistuivat ISPU-MM kisoihin tehden siellä hienoja tuloksia, Tazz oli jopa kaksi kertaa pronssilla. Harvoin on Suomessa yhdistelmää missä kaikki neljä isovanhempaa ovat osallistuneet ISPUun ja tehneet hyviä ja erinomaisia tuloksia! Haaveena olisi, että molempien vanhempien omat hyvät ominaisuudet, sekä niiden takaa tulevat ominaisuudet periytyisivät ja saisimme koiria kaikenlaiseen harrastamiseen. Ainakin sieltä löytyy valtavasti potentiaalia. Aika sitten näyttää mitä sieltä periytyy <3 Luultavasti pennuissa on virtaa ja luonnetta varmasti sen verran, että varsinkin urokset tarvitsevat osaavat kokeneet perheet. Pentue on suunnattu nimen omaa palveluskoirakilpailuihin tähtääville ihmisille ja uroksia myyn ainoastaan palveluskoirista kokemusta omaaviin perheisiin.

Yhdistelmä Koiranetissä