Tintenfass J-pentue laitettu alulle 18.9.2022

(tiineysultra lokakuun puolessa välissä)

isä: Damian vom Gutspark "Miska"

(IPO3 BH Rhett-Butler vom Gutspark - Celi Narsilion)

 s. 4.5.2018

Lonkat (HD) A-A

Kyynärät (ED) 0-0

Silmät (eyes) ok

IGP1, BH

emä: TINTENFASS DYNAMITE IP'S DOTTER "Hansu"

(JK1 BH Rissie's Ikko - IPO3 IGP3 IFH2 BH Tintenfass Pirre HR's dotter)

s. 4.5.2019

lonkat (HD) A-A

kyynärät (ED) 0-0

selkä (back) LTV0, VA0

silmät (eyes) ok

FCI-BH

näyttelystä ERI

Miska on saksasta tuotu uros, joka asuu Martti Piipposella Espoossa. Miska on keskikokoinen sporttinen uros, jolla on erinomainen työhalu. Sen kanssa harrastetaan päälajina suojelua/IGP:tä ja siinä ohessa peltojälkeä eli IFH:ta. Se suoritti jo 2 vuotiaana IGP1 kokeen. Miska on todella elämänjärkevä koira ja se soveltuisi ihan minkä tahansa lajin harrastuskoiraksi. Se on aina valmis puuhaamaan ja nauttii ohjaajan kanssa tekemisestä. Se tulee loistavasti toimeen niin ihmisten, kuin koirienkin kanssa. Se on ulkomuodoltaan hyvä, mutta on hieman kevyt rakenteinen. Sen karva on erinomainen. Sinisen musta, karkea ja helppohoitoinen. IGP-koirana Miskalla on erinomainen ote ja tasapainoiset saalis ja puolustusalueet. Tämä on Miskan ensimmäinen pentue. Olen halunnut päästää sen 4 v ikään ja seurata sen kehitystä niin luonteen kuin terveyden osalta. Miskan perusterveys on erinomainen. 

Hansu on oma 3 vuotias harrastuskoirani. Hansun kanssa harrastetaan IGP:tä ja IFH:ta. Hansu on suht rauhallinen, helppo ohjata ja todella kiva arjessa. Suojelua ajatellen se saisi olla hiukan korkeampi vireinen ja hieman rohkeampi. Puruote on syvä ja rauhallinen. Tottelevaisuudessa ja pellolla sen rauhallisuus helpottaa kouluttamista. Hansu ei kiihdy liikaa, eikä esim. ääntele, vaan se on hyvin tasapainoinen ja ainakin minulle helposti ohjattava. Se on oivaltava ja oppii asiat nopeasti. Hansu polveutuu omista kilpakoiristani Ruutista ja Pirrestä. Muutenkin sen sukutaulusta löytyy useita huippukoiria useilla eri koiraurheilun saroilla. Hansu on arjessa täydellinen. Sen kanssa voi liikkua ihan missä vaan, ei reagoi koiriin, eikä kummajaisiin. Kotona se on rauhallinen rapsuteltava ihanuus. Ulkonäöltään Hansu on erittäin hyvä. Sekin on hiukan kevyt, mutta hyvärakenteinen. Sillä on erinomainen turkki, sinisen musta ja erittäin helppohoitoinen. Hansulla hiukan huvittavan näköinen pää ja isot korvat 😊 Perusterveydeltään Hansu on erinomainen.

Odotan yhdistelmästä energisiä, työhaluisia ja tasapainoisia riiseneitä, jotka sopisivat harrastuskoiriksi lajiin kuin lajiin. Ulkonäkö on molemmilla hyvä, mutta näyttelykoiria ne eivät ole. Seurakoiraksi ja lenkkikaveriksi kasvateissani saattaa olla hiukan liikaa "virtaa ja söhläystä". Kasvattini ovat voimakastahtoisia ja fyysisesti vahvoja riiseneitä, eivätkä ne sen vuoksi sovi liian herkille ja ilman EI-sanaa kasvattaville ihmisille seurakoiriksi. Pyrin siis löytämään pennuille palveluskoiraharrastuksesta ja -kokeista kiinnostuneita ja palveluskoirista kokemusta omaavia perheitä.

Yhdistelmä Koiranetissä