Tintenfass J-pentue laitettu alulle .12.2021

(tiineysultra tammikuun puolessa välissä)

isä: Damian vom Gutspark "Miska"

(IPO3 BH Rhett-Butler vom Gutspark - Celi Narsilion)

 s. 4.5.2018

Lonkat A-A

Kyynärät 0-0

Silmät ok

IGP1, BH

emä: TINTENFASS ZOOM JP'S DOTTER "Elli"
(IPO3 BH Jimmy Jones Goldest Danubius - IPO3 IGP3 IFH2 BH Tintenfass Pirre HR's dotter)

s. 5.11.2016

lonkat A-A

kyynärät 0-0

silmät ok

Miska on nuori saksasta tuotu uros, joka asuu Martti Piipposella Espoossa. Miska on keskikokoinen sporttinen uros, jolla on erinomainen työhalu. Sen kanssa harrastetaan päälajina suojelua/IGP:tä ja siinä ohessa peltojälkeä eli IFH:ta. Se suoritti jo 2 vuotiaana IGP1 kokeen. Miska on todella elämänjärkevä koira ja se soveltuisi ihan minkä tahansa lajin harrastuskoiraksi. Se on aina valmis puuhaamaan ja nauttii ohjaajan kanssa tekemisestä. Se tulee loistavasti toimeen niin ihmisten, kuin koirienkin kanssa. Se on ulkomuodoltaan hyvä, mutta on hieman kevyt rakenteinen. Sen karva on erinomainen. Sinisen musta, karkea ja helppohoitoinen. IGP-koirana Miskalla on erinomainen ote ja tasapainoiset saalis ja puolustusalueet. Tämä on Miskan ensimmäinen pentue. Olen halunnut päästää sen 3 v ikään ja seurata sen kehitystä niin luonteen kuin terveyden osalta. Miskan perusterveys on erinomainen. 

Elli on 5 vuotias erittäin vilkas ja iloinen koira. Se elelee Janakkalassa maalla perhekoirana . Se on erittäin nopea ja älykäs koira. Sen kouluttaminen vaatii hyvää koiranlukua ja nopeutta vahvistaa oikeita asioita. Jos olet hidas, ehtii Elli kyllä tekemään seitsemän muuta asiaa, eikä haluttu tekeminen jää sen mieleen. Nopeat reaktiot ja hyvän koiranlukutaidon omaava ohjaaja saa tämän tyylisestä koirasta erittäin näyttävän ja nopean suorittajan. Suuren vilkkauden vastapainona on kuitenkin hyvä hermorakenne. Itselleni tämä on se mieluisin koiratyyppi :-) Tästä syystä pyysin juuri Ellin jalostuslainaan. Se on äitinsä Pirren täysi kopio <3  Arjessa Elli on näkyvä ja kaikessa mukana. Sen kanssa on helppo liikkua missä tahansa ja se on ihmis- ja koirasosiaalinen. Rakenteeltaan Elli on keskikokoinen, sopusuhtainen, sporttinen ja ketterä. Ellillä  on hyvä turkki, karkea  helppohoitoinen. Ellin omistaa Tiia Tauru.

Tässä pentueessa yhdistyy oma käyttöpuolen kasvattini, minulle uuteen saksalaiseen käyttökoiraan. Miskan sukutaulu on hiukan erilainen, kuin valtaosan saksalaisista käyttölinjan koirista. Sen lähisuvussa ei ole ns. matadoriuroksia = MM-kisamenestyjiä. Ellin emä oli oma kilpakoirani Pirre. Sen emä oli ensimmäinen käyttölinjainen riisenini, elämäni hienoin koira Ruuti (Ruth von Elberfeld). P-pentue oli ensimmäinen käyttölinjainen TF-pentueeni. Pentueessa on ollut useita suojeluun sopivia koiria ja niistä kolme kilpaili IPO3:ssa ja osallistuivat ISPU-MM kisoihin tehden hyviä tuloksia. Näiden lisäksi pentueessa on erinomaisia kansallisten lajien koiria. Haaveena olisi, että molempien vanhempien omat hyvät ominaisuudet, sekä niiden takaa tulevat ominaisuudet periytyisivät ja saisimme koiria kaikenlaiseen harrastamiseen. Ainakin sieltä löytyy valtavasti potentiaalia. Aika sitten näyttää mitä sieltä periytyy <3 Luultavasti pennuissa on virtaa ja luonnetta varmasti sen verran, että varsinkin urokset tarvitsevat osaavat kokeneet perheet. Pentue on suunnattu nimen omaa palveluskoirakilpailuihin tähtääville ihmisille ja uroksia myyn ainoastaan palveluskoirista kokemusta omaaviin perheisiin.

Yhdistelmä Koiranetissä